Pancegahan kanggo mbongkar lan ngrakit peralatan mekanik farmasi

1-(7)

I. pembongkaran mekanik

Preparasi sadurunge dibongkar

A. area makarya kudu jembar, padhang, lancar lan resik.

B. Piranti pembongkaran wis disiapake kanthi spesifikasi sing pas.

C. Siapke stand, wadhah basin lan drum minyak kanggo macem-macem tujuan

Prinsip dhasar pembongkaran mekanik

A. Miturut model lan data sing relevan, karakteristik struktural lan hubungan assembl model bisa dingerteni kanthi cetha, banjur cara lan langkah-langkah dekomposisi lan pembongkaran bisa ditemtokake.

B. Pilih alat lan peralatan kanthi bener. Nalika dekomposisi angel, temokake sebabe luwih dhisik lan tindakake langkah sing pas kanggo ngatasi masalah kasebut.

C. Nalika ngilangi bagean utawa kumpul kanthi pituduh lan tandha sing wis ditemtokake, pituduh lan tandha kudu dielingi. Yen tandha wis ilang, kudu ditandhani maneh.

D. Supaya ora ana karusakan utawa kelangan bagean sing wis dibongkar, disimpen kanthi terpisah miturut ukuran lan akurasi perangane, lan kudu diselehake ing urutan pembongkaran. Bagian sing tepat lan penting kudu disimpen lan dijaga khusus.

E. Bolt lan kacang sing dicopot kudu dilebokake maneh tanpa kena ndandani, supaya ora rugi lan nggampangake nglumpukake.

F. Mbongkar saperlune. Kanggo wong sing ora mbongkar, bisa dianggep ana ing kondisi sing apik. Nanging kebutuhan kanggo nyopot bagean kasebut kudu dicopot, ora kanggo ngirit masalah lan ora preduli, mula kualitas perbaikan ora bisa dijamin.

(1) kanggo sambungan sing angel dibongkar utawa bakal nyuda kualitas sambungan lan bagean kerusakan saka sambungan sawise disassembling, disass Assembly kudu dihindari nganti tekan pungkasan, kayata sambungan segel, sambungan interferensi, paku keling lan las lsp.

(2) nalika ngetrapake bagean nganggo metode batting, lapisan alus utawa palu utawa pukulan sing digawe saka bahan alus (kayata tembaga murni) kudu empuk kanthi apik supaya ora rusak ing sisih ndhuwur bagean kasebut.

(3) kekuwatan sing tepat kudu ditrapake nalika dibongkar, lan kudu diwenehi perhatian khusus kanggo nglindhungi komponen utama saka kerusakan. Kanggo rong bagean saka pertandingan, yen perlu ngrusak bagean, kudu dilindhungi bagean sing regane luwih dhuwur, kangelan manufaktur utawa kualitas sing luwih apik.

(4) bagean kanthi dawa lan diameter gedhe, kayata poros langsing, sekrup, lan liya-liyane, diresiki, dilumuri lan digantung vertikal sawise dicopot. Bagian sing abot bisa didhukung dening pirang-pirang fulcrum supaya ora ana deformasi.

(5) bagean sing dibuwang kudu diresiki sanalika bisa dilapisi minyak anti karat. Kanggo bagean presisi, nanging uga kertas minyak dibungkus, kanggo nyegah karat karat utawa permukaan tabrakan. Bagean liyane kudu diurutake miturut bagean, banjur diselehake sawise ditandhani.

(6) copot bagean cilik lan gampang ilang, kayata sekrup, kacang, mesin cuci lan pin, lan liya-liyane, banjur pasang ing bagean utama sabisa dibersihake supaya ora rusak. Sawise bagean-bagean ing poros dicopot, luwih becik dipasang maneh ing poros kanthi urutan asli utawa lebokake ing tali nganggo kawat baja, sing bakal ndadekake penake kerja ing mbesuk.     

(7) copot saluran, tuwung minyak lan pelumas utawa saluran pendingin, saluran banyu lan gas liyane, kabeh jinis bagean hidrolik, sawise diresiki kudu dadi segel impor lan ekspor, supaya ora ana lebu lan kotoran sing kacelupake.

(8) nalika mbongkar bagean puteran, negara saldo asli ora bakal diganggu seakeh-adohe.

(9) kanggo aksesoris fase sing gampang dipindhahake lan ora duwe piranti posisi utawa fitur arah, kudu ditandhani sawise disassemble supaya gampang diidentifikasi nalika dirakit

Ii. Déwan mekanik

Proses perakitan mekanik minangka tautan penting kanggo nemtokake kualitas perbaikan mekanik, mula kudu:

(1) bagean sing dirakit kudu memenuhi persyaratan teknis sing ditemtokake, lan bagean sing ora nduweni kualifikasi ora bisa dipasang. Bagean iki kudu ngliwati pengawasan sing ketat sadurunge dirakit.

(2) cara pencocokan sing bener kudu dipilih kanggo memenuhi persyaratan akurasi sing cocog. Perbaikan mekanik saka pirang-pirang karya yaiku kanggo mulihake tliti sing cocog karo pas sing cocog, bisa digunakake kanggo memenuhi persyaratan pilihan, ndandani, nyetel lan cara liyane. Efek ekspansi termal kudu dipikirake jurang pas. Kanggo bagean sing pas karo bahan kanthi koefisien ekspansi sing beda, nalika suhu sekitar sajrone perakitan beda-beda banget karo suhu sajrone operasi, pangowahan kesenjangan sing disebabake kudu diimbangi.

(3) nganalisa lan mriksa akurasi rantai dimensi perakitan, lan memenuhi persyaratan akurasi liwat pilihan lan panyesuaian.

(4) kanggo ngatasi urutan perakitan bagean mesin, prinsipe yaiku: pisanan ing njero banjur njaba, pisanan angel banjur gampang, presisi pertama banjur umume.

(5) pilih cara majelis sing cocog lan peralatan lan alat perakitan.

(6) mbayar manungsa waé kanggo reresik bagean lan pelumasan. Bagian sing dipasang kudu diresiki luwih dhisik, lan bagean sing obah kudu dilapisi pelumas sing resik ing permukaan sing obah.

(7) menehi perhatian marang panyegelan ing majelis supaya "telung bocor bocor". Kanggo nggunakake struktur panyegelan lan bahan panyegelan sing wis ditemtokake, ora bisa nggunakake pengganti sing kasepakatan. Priksa kualitas lan kebersihan permukaan segel. Coba waca cara kumpulan segel lan kenceng Déwan, amarga segel statis bisa nggunakake segel segel sing cocog.

(8) mbayar manungsa waé kanggo syarat Déwan piranti ngunci lan tundhuk karo peraturan keamanan.

Iii. Prakara sing perlu digatekake ing pembongkaran segel mekanik lan perakitan

Segel mekanik minangka salah sawijining cara sing paling efektif kanggo ngowahi segel awak mekanik, akurasi pangolahane dhewe cukup dhuwur, utamane cincin dinamis, statis, yen metode pembongkaran ora cocog utawa panggunaan sing ora cocog, perakitan segel mekanik ora mung bakal gagal kanggo nggayuh tujuan panyegelan, lan bakal ngrusak komponen panyegelan sing dipasang.

1. Pancegahan nalika dibongkar

1) nalika nyopot segel mekanik, dilarang nggunakake palu lan shovel warata supaya ora ngrusak elemen penyegelan.

2) yen ana segel mekanik ing loro ujung pompa, sampeyan kudu ati-ati ing proses pembongkaran kanggo nyegah salah siji ilang liyane.

3) kanggo segel mekanik sing wis digunakake, yen permukaan panyegelan nalika kelenjar ngeculake, bagean cincin rotor lan stator kudu diganti, lan ora bisa digunakake maneh sawise dikencengi. Amarga sawise ngeculake, trek mlaku asli pasangan gesekan bakal ganti, panyegelan permukaan kontak bakal gampang rusak.  

4) yen elemen panyegelan kaiket dening rereget utawa kondensat, copot kondensat sadurunge nyopot segel mekanik.

2. Pancegahan nalika instalasi

1) sadurunge dipasang, kudu mriksa kanthi tliti apa jumlah bagean panyegelan perakitan wis cukup lan komponen kasebut wis rusak, apa ana cacat kayata tabrakan, retak lan deformasi ing cincin dinamis lan statis. Yen ana masalah, dandani utawa ganti nganggo suku cadang anyar.

2) priksa manawa Angle chamfering saka lengen klambi utawa kelenjar cocok, lan yen ora memenuhi persyaratane, kudu dipotong.

3) kabeh komponen segel mekanik lan permukaan kontak rakitan sing gegandhengan kudu diresiki nganggo alkohol aseton utawa alkohol anhidrat sadurunge dipasang. Jaga supaya tetep resik sajrone dipasang, utamane cincin sing bisa dipindhah lan statis lan elemen panyegelan tambahan kudu ora ana impurities lan bledug. Lebokake lapisan minyak utawa minyak turbin sing resik ing permukaan cincin sing obah lan stasioner.

4) kelenjar ndhuwur kudu dikencengi sawise keselarasan kopling. Bolt kudu diencengi kanthi merata kanggo nyegah defleksi bagean kelenjar. Priksa saben titik nganggo alat pangerasa utawa alat khusus. Kesalahan ngirim ora luwih saka 0,05mm.

5) priksa reresik sing cocog (lan konsentrasi) ing antarane kelenjar lan diameter njaba poros utawa lengan poros, lan priksa keseragaman, lan priksa toleransi saben titik kanthi colokan ora luwih saka 0.10mm.

6) jumlah kompresi musim semi kudu ditindakake sesuai karo ketentuan. Dilarang gedhe banget utawa cilik banget. Kesalahan yaiku ± 2.00mm. Cilik banget bakal nyebabake tekanan spesifik sing ora nyukupi lan ora bisa njupuk peran panyegelan, sawise musim semi dipasang ing kursi spring, bisa obah kanthi fleksibel. Nalika nggunakake siji spring, waca arah rotasi spring. Arah rotasi spring kudu ngelawan arah rotasi poros.

7) cincin sing bisa dipindhah kudu tetep fleksibel sawise dipasang. Bakal bisa bali kanthi otomatis sawise pencet cincin sing bisa dipindhah menyang spring.

8) lebokake dhisik cincin segel statis ing sisih mburi cincin statis, banjur lebokake menyang tutup mburi sing nutup. Waspada proteksi bagean ring statis, kanggo mesthekake vertikal bagean ring statis lan garis tengah tutup pungkasan, lan sisih mburi alur anti-putar cincin statis didadekake siji karo pin anti-transfer, nanging aja aja nganti kontak karo siji liyane.

9) ing proses instalasi, ora kena langsung ngalahake elemen panyegelan nganggo alat. Nalika kudu ngalahake, alat khusus kudu digunakake kanggo ngalahake elemen panyegelan yen ana kerusakan.


Wektu kiriman: Feb-28-2020